YAHŞİ YALI

YAHŞİ YALI

Dağlarla uzun kumlu bir sahil şeridi arasında kalan bu yemyeşil alan, mandalina  bahçeleri ile doludur. Ortakent-Yahşi-Kargı sahili Bodrum yarımadasının en güzel ve en uzun sahil şerididir. 

Ortakent’in ekonomisi hala narenciye, zeytin, incir ve hayvancılığa dayalı olmasına rağmen gittikçe önem kazanan turizm daha çok yalı kesiminde yoğunluk kazanır. Burada yer alan iki katlı Rum evleri koruma altındadır. Denizi biraz soğuk olan Ortakentin denizi ve sahili çok temiz.


Hem Muskebi, hem de Kargıcık koyu Mavi Bayrak ödüllü. Son yıllarda Ortakent Yahşi Belediyesinin yaptığı sahil şeridinde yaptığı güzelleştirme çabaları ile yalısı çok cazip bir hale geldi. Ortakent yalısının hemen açığında yer alan Çelebi Adası kıyıları rüzgar sörfü için ideal noktalardan biridir.  Adanın kuzeyinde ise küçük bir plaj bulunur.

Her yıl Ortakent Yahşi’de civar illerden gelen develerin de katıldığı geleneksel Deve Güreşi Festivali var. Ortakente ayrıca bir de deveciler restoranı var.

Ulu derenin batısındaki Yahşi ise güzel anlamında. Bütün su sporlarının yapıldığı bu sahilde birçok otel ve restoran bulunur.

Ortakent Çakmaklı  mevkiindeki yapının eskiden kilise ve piskoposluk merkezi olduğu sanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder