Bodrum’da alışveriş


Bodrum’da alışveriş

Bodrum’da alışveriş yapmak İstanbul’da alışveriş yapmaktan hem daha kolay, hem daha zevklidir.

Migros, Kipa, koçtaş, Tansaş, Tekzen, Metro, Carrefour, Macro center gibi market zincirlerinin mağazalarına Bodrum’un herbir köşesinde rastlayabilirsiniz. Büyük marketleri ve geleneksel olarak kurulan mahalle pazarlarını saymazsak eğer Türkiye’nin ve dünyanın pek çok tanınmış markasının özellikle yedi ayrı merkezde toplandığını görebilirsiniz:


* Bodrum Çarşısı
* Oasis Alışveriş merkezi
* Midtown Alışveriş merkezi
* Avenue Bodrum Konacık
* Milta Bodrum Marina
* Palmarina Yalıkavak Marina
* D-Marin Turgutreis Marina

Marinalardaki alışveriş merkezleri içinde yok yok. Üstelik her biri içinde kafeleri, açık hava sineması, sanat galerisi veya el sanatları merkezi bulunan zevkli alanlar.

Bodrum Çarşısı

 

Bodrum Çarşısı; Bodrum şehir merkezindedir ve Bodrum’un en kalabalık yeridir. Bodrum’un barlar sokağı olarak bilinen Cumhuriyet caddesi, Dr Alim Bey caddesi ve Kale caddesi cevresi taa Azmakbaşı’na, hatta Halikarnas’a kadar Bodrum’un merkez çarşısını oluşturur.

Bodrum Çarşısı’nda herşey vardır. Gerçek Lacoste’den, sahte Lacoste’a, milyonluk Rolex’lerden 100 liralık sahte Rolex’lere kadar…

İyi restoranlar, birbirinden güzel barlar… Ve inanılmaz tempo.. Yaz aylarında gece genelde saat 03’e kadar hatta çoğu 24 saat açık mağazalar, dükkanlar bulabilirsiniz.

 


Bodrum semt ve belde pazarları
Bodrum yarımadasının çeşitli belde ve köylerinde kurulan geleneksel pazarlar çok ilginizi çekecek. Çünkü bu pazarlarda ilginç el dokuması kumaş ve yöresel elişlerine, farklı, lezzetli ot ve sebzelere, hatta hiçbir yarda bulamayacağınız ev yapımı reçellere rastlamanız mümkün.

Bodrum belde pazarları hangi günlerde kuruluyor?

Pazar günleri Gümbet pazarı
Pazartesi günleri Türkbükü pazarı
Salı günleri Bodrum kumaş pazarı (pırtı pazarı)
Çarşamba günleri Gündoğan ve Ortakent pazarı, Bodrum Organik pazarı
Perşembe günleri Bodrum ve Yalıkavak pazarı
Cuma günleri Bodrum pazarı
Cumartesi günleri Turgutreis pazarı

 

Bodrum marinalarındaki alışveriş merkezleri

 Günümüzün trendleri gereği alışveriş gücü yüksek marina müşterilerinin olduğu marinalar yeni çekim merkezleri. Tanınmış dünya markaları Bodrum’daki marinaların çarşılarında yan yana dizili…
Yapıları gereği püfür püfür bir sahada, yazın yakıcı güneşinden uzaktaki bu alışveriş merkezleri Bodrum’a gelenlere içindeki kafeler ve restoranlarla da çekici hale geliyor.

Örneğin Turgutreis D-Marin alışveriş merkezi Armani, Stefanel gibi markaları bünyesinde barındırırken hemen yanıbaşın bulunan el sanatları sokağı en az ünlü markalar kadar dikkat çekiyor.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder