Bodrum’da balık nerede yenir?


Bodrum’da balık nerede yenir?

Balık ve rakı… Bodrum’un olmazsa olmazlarının ikisi.. “Hadi bir balık yiyelim” dediğinizde Bodrum’daysanız biraz düşünmeniz gerekir. Nerede balık yiyeceksiniz? Balığın mekanı Gümüşlük müdür? yoksa Yalıkavak mı? Ortakent’te de iyi yerler var. Ya Bodrum’da nerede balık yenir?


Öylesine çok balık restoranı sizi bekler ki. tercih yapana kadar yemek saatini bile geçirebilirsiniz. Bu yazımızda size belli başlı mekanlardan bahsedeceğiz. Bunların içinde damak lezzetinize uyacak bir mekan bulabilirsiniz.
Unutmamak gerekir ki balık ve rakı yanyana olunca mezeler de önemli, arada gelen sıcak bir kalamar tava, ortaya konulan sarımsaklı biberli bir karides…

Size önerilecek bir deniz balığı…”Diğerleri deniz balığı değil mi?” demeyin. Biliyorsunuz ki artık bazı balıklar denizin içine kurulu balık çiftliklerinde yetiştiriliyor. Levrek ve çipura bu bölgede balık çiftliklerinde yetiştirilen balıkların en önemlileri. İlla balık yiyeceğim ve deniz balığı olsun derseniz  Sinarit, Barbun, Lagos veya Akya‘yı seçmenizi öneririz.

 
 Bunları her balıkçıda bulmanız pek mümkün olmaz ama hepsinin kıyısında köşesinde hatırlı müşterileri için ayrılmış bir balık çeşidi mutlaka vardır. Görünüşleri harikadır, lezzetleri farklıdır ama fiyatları ateş pahasıdır. Özel balık yemek istediğinizde size yol gösterecek iy bir rehberiniz olması yararınızadır.

Bodrum’daki balıklar Karadeniz ve Boğaz balıklarından lezzet olarak farklıdır. Biraz daha tavuk eti havasındadır. Yağsız et yapıları vardır, o yüzden lezzetleri ilk başlarda alıştığınız İstanbul balıkları havasını vemez ama zamanla alışırsınız. Barbun favoriniz olur, levreğin, çipuranın denizde hür olarak yakalanmışını ararsınız.

Fiyatlar günden güne değişir Bodrum’da. Alış fiyatları üzerine restoranına göre belli bir yüzde kar konulduğundan masaya oturmadan balığınızı seçer, fiyatını öğrenirseniz daha işin başından balık pazarlığı yaparsanız gönül rahatlığı ile mezelerinizi ısmarlayabilir ve rakınızı yudumlamaya başlarsınız.

Balık ve rakı olmazsa olmaz ikili… Bodrum Türkiyenin en çok rakı tüketilen bölgelerinden biridir. Eskiden Yeni rakı’ya talim ederken günümüzde çok çeşitli rakı markası yaş üzüm rakısı, sakızlı rakı diye çeşitlenerek damak lezzetlerimize göre balığımıza eşlik ediyor …Ne olursa olsun Bodrum’a gelmişseniz şöyle denize doğru bir masa bulup balık yemeden gitmek olmaz.

Gümüşlük Bodrum bölgesinin balıkla anılan en önemli beldesi. hatta öylesine özdeşleşmiştir ki balık restoranlarıyla Gümüşlük, bu restoranları kaldırsanız birdenbire boşalır burası ve anlamı kalmaz… Gümüşlük sahili boydan boya restoranlarla doludur ve hepsinin ortak ana yemeği balıktır.

“Gümüşlük’e balığa gidelim” lafının peşine takılıp giderseniz burada sizi otoparktan inerken hemen sağ köşe ve karşıda  Aquarium restaurant  karşılar.. sağa doğru devam ettiğinizde bir çok balık lokantasını geçtikten sonra denize doğru hafif çıkıntısıyla Gümüşcafe‘ye ulaşırsınız… Daha da ileri gittiğinizde Antik Myndos şehrinin en güzel limanı olan taş iskelenin hemen yanıbaşında Mimoza balık lokantası‘na ulaşırsınız ki burası artık son duraktır.

Eğer otoparktan inip sola saparsanız size balık yemenin keyfini çıkartacak güzel mekanlar sizi bekler. Sakinliği ise cabası. Sizi önce Myndos restaurant karşılayacaktır. Bu işe yıllarını vermiş bir balık restoranıdır.

Gümüşlük‘ten Kadıkale‘ye geçerseniz burada Körfez restaurant size güzel lezzetler sunacaktır. Bodrumun en eski restoranlarından biridir ve manzarası harikadır.

 

 Yalıkavak, tıpkı Gümüşlük gibi ralık restoranlarıyla ünlü bir başka güzel belde. Yalıkavak’ta 40 yıldan bu ygüne balıkçılık yapan yerler olmasın a karşın 2013 te açılan Palmarima Marina‘nın yeme-içme merkezi olmasıyla mekanını buraya taşıyan Sait Balık restaurant balık konusunda en bilinen isimlerden biri oldu. Palmarina’ya sapmazsanız az ilerde Memedof, onun ilersinde Çavuşun yeri yalıkavak’ın en önemli balık lokantaları arasında sayılabilir.

 

Kıyıdan arabanızla devam ederseniz az ilerde yolun bittiği yerde tepeden Yalıkavak’a hakim Çimentepe restaurant‘da babadan oğula devam eden balık restoranı geleneğini ve Bodrum lezzetlerini görebilirsiniz.

Çarşı içinde deniz kıyısında Le Cafe Restaurant olağanüstü güzel günbatımı ie sizi lezzetli balık menüsüyle ağırlamaya hazır. Sempatik Davendo çiftinin özel deniz ürünleri menüsü tatmaya değer.
 Ortakent yolun ortası.. Bodrum yarımada haritasına bir çarpı atarsanız tam ortasıdır Ortakent gerçekten. Ortakent’ten sahile indiğinizde Müskebi tarafında Ayana restaurant dikkatinizi çekecektir. Balığı esaslı, denizin hemen kıyısına atılmış masalarıyla, mehtabıyla ve ilginç mezeleriyle Ayana beklediğinizden fazlasını verecek güzel bir mekandır.

Ortakent sahilde Köşem ve Yahşice aile işletmeleridir. Yıllarca balık ve deniz ürünleriyle haşır neşir olmuş mekanlardır ve sizlere Bodrum gelenekleriyle yapılmış çok güzel ot mezeleri sunarlar. Deniz kıyısının büyüleyici ortamı akşam yemeğinize ayrı bir hava katar buralarda.

Bodrum merkeze gelecek olursak … Bodrum Marinanın karşısında iki mekan size nefis balıklar sunmakta Bunlardan biri Memedof diğeri ise Gemibaşı restaurant… Memedof Bodrum’a sonradan gelme , Gemibaşı ise Bodrum’un yerlilerinden. İkisinde de balıklar harika…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder